Nieuwe gewoonte: de eerste week



Vroeg opstaan

Daar gaan we! Mijn eerste week op weg naar mijn productievere ik! De wekker staat trots op 5.30u en mijn telefoon blijft in de woonkamer. Geen verloren uurtjes meer in de ochtend.

Het doel van deze week: alle kasten in de woonkamer uitpluizen en schoonmaken. Een opgeruimd hoofd begint met een opgeruimd huis. En door meer ruimte in de kasten te creëren heb ik ook geen irritaties meer als een bestekla die telkens uit z’n voegen springt en niet meer dicht wil en hoef ik niet meer door een Chinese muur aan potjes om de uien te pakken.

Ik heb er zin in Nu nog lekker op tijd gaan slapen en fris op!

Het vroeg opstaan gaat verbazingwekkend goed. De wekker rinkelt en ik sta al naast mijn bed. Maar ai, wat valt het tegen wat ik kan doen in 1,5 uur. In plaats van de hele keuken op te ruimen, kom ik toe aan drie kastjes per dag. Nu staan die ook wel erg volgepropt, maar toch….

Even denk ik dat het een stom plan is, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Ik heb niet maar één week om alles te doen. Nee, ik heb vanaf nu elke ochtend 1,5 uur om iets te doen. Ik start gewoon met een project en zie wel wanneer het afgerond is en dan start ik het volgende project. De meeste dingen die ik op de planning heb staan, liggen al meer dan een jaar op de plank.

Het moet wel leuk blijven natuurlijk! Een sleutelgewoonte veranderen is niet zomaar iets.

To be continued…

Deel dit bericht

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *