Eindredacteur


Freelance eindredacteur gezocht? Zoek je iemand die jouw teksten of de teksten van jouw communicatiespecialisten of redacteuren met een frisse blik bekijkt?

Je eigen teksten redigeren is vrijwel onmogelijk. Niet alleen omdat je blind raakt voor fouten en jargon, maar ook omdat het erg lastig is om je eigen met veel pijn en moeite geschreven tekst te beoordelen.

Als freelance eindredacteur zorg ik ervoor dat jouw teksten:

  • vrij zijn van type-, taal- en stijlfouten,
  • lekker lopen,
  • te begrijpen zijn voor de doelgroep,
  • een inspirerende kop hebben, en een prikkelende inleiding,
  • precies dat (en alleen dat) vertellen wat belangrijk is,
  • het doel dienen dat je voor ogen heb, of dit nu informeren, overtuigen of aanzetten tot een actie is.

Ik redigeer teksten voor commerciële bedrijven, (vak)bladen en non-profitorganisaties, voor online media en printmedia.

Weg met de frustratie en stress

Met een stuk tekst kun je aardig worstelen. Kom je niet verder met je teksten, twijfel je of ze goed genoeg zijn of moeten de puntjes nog op de i? Schakel dan een freelance eindredacteur in. Dit scheelt een hoop frustratie en stress en jij kan je weer concentreren op je hoofdtaken of onderzoek doen voor je volgende artikel.

Deadlines eet ik als ontbijt

De website moet online, het magazine naar de drukker en de brochure klaar voor de beurs. Strakke deadlines roepen vaak enorme stress op. Op mij werken ze heel goed.

Geef me een deadline en je kan erop vertrouwen dat het werk op tijd af is. Vaak plan ik mijn eigen deadline nog iets strakker, zodat het eindresultaat ruim op tijd in jouw mailbox of op jouw bureau verschijnt.

Interim-eindredacteur / -redactiemanager

Heb je voor langere tijd een eindredacteur nodig? Je kan mij ook inschakelen als interim-eindredacteur op locatie. Ik kan teksten redigeren, maar ook jouw medewerkers echte bloggers maken of communicatiespecialisten en redacteurs adviseren om nog mooiere verhalen en sterkere teksten te schrijven.

Wil je een personeelsblad of relatiemagazine opzetten? Ik ontwikkel met alle liefde een bladformule en/of redactiestijlgids en help jouw redacteuren op weg.

Ik zoek een eindredacteur

 

 

Waarom een eindredacteur ?
Je zorgt ervoor dat ieder product dat bij jouw organisatie de deur uitgaat foutloos is of dat je dienst naadloos aansluit op de wensen van je klant. Die kwaliteit wil je uitstralen, dit moeten potentiële klanten weten. Je kan dit natuurlijk vertellen. Als de teksten fouten bevatten en jouw doelgroep niet aanspreken, dan kun je roepen wat je wilt. 

De kans is groot dat potentiele klanten voor het eerst in aanraking komen met jouw organisatie via de website, een brochure, relatiemagazine of socialmedia-kanaal. Hier moet je de doelgroep laten zien dat je jouw producten of diensten én daarmee de klant serieus neemt. Dat doe je met krachtige teksten waar de kwaliteit vanaf spat.