Dream a little dream


quote, ondernemen, dromen, persoonlijke ontwikkeling

Dromen is voor kinderen. Die weten nog niet hoe de wereld echt is.
Of weten wij als volwassenen niet hoe de wereld is? Is ons zicht zo vertroebeld door teleurstellingen, dat we de dromen niet meer zien? Als dromen niet uitkomen, zijn ze dan bedrog of heb je gewoon nog niet de juiste droom gehad of geloofde je er niet echt in?

Als je tijdens het wegdromen jezelf niet tot orde roept, dan is de kans groot dat een ander dit doet. Want wat je droomt, dat kan toch niet, je verspilt je tijd en kan beter je to-do lijst afwerken.

Herkenbaar. Ik ben ook die nuchtere Hollander die al snel de dure, veel te luxe exemplaren op Funda wegklikt als ik met m’n lief op zoek ben naar ons volgende huis. Zonde! Want eerlijk, mijn lief beleeft veel meer plezier aan de zoektocht dan ik. En wie weet waar we terechtkomen…
Er zijn genoeg mensen die dromen hebben laten uitkomen waarvan iedereen zei dat ze niet reëel waren. Denk maar aan zeilmeisje Laura.

Ik denk dat als je nooit durft te dromen en alleen maar bezig bent wat er nu is en wat nu reëel is, je ook niet verder komt. Een droom, hoe onbereikbaar ook, kan ervoor zorgen dat je echt uit je huidige realiteit stapt en je leven mooier maakt dan je ooit had gedacht.

Een beetje zoals Einstein bedoelde: als je doet wat je altijd deed, krijg je het resultaat wat je altijd kreeg.
En maak je die ultieme droom niet helemaal waar? Dan ben je toch weer een stap verder in de goede richting. Hier kunnen we ook weer een klassieker op los laten: ‘Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars.’

 

Deel dit bericht

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *