Freelance redacteurHet bedenken en creëren van content voor een website en (online) magazine gaat verder dan het schrijven van een tekst. Als redacteur en contentmanager kan ik je helpen met het creëren of optimaliseren van inhoud voor je website / magazine en/of de redactie voor mijn rekening nemen.

Freelance redacteur / contentmanager Rotterdam:
klant- en zoekmachinegericht

Content is belangrijker dan ooit. Met relevante, pakkende en inhoudelijke verhalen word je niet alleen beter gevonden door je doelgroep, je kunt laten zien wie je bent, waar je voor staat en welke meerwaarde jouw organisatie biedt.

Ik kruip in de huid van jouw doelgroep en verdiep me in jouw branche, zodat ik relevante content creëer in de taal van jouw organisatie en gericht op de belevingswereld van jouw publiek.

Redacteur relatiemagazines, personeelsbladen en intranet

Tussen alle vluchtige en snelle communicatiemiddelen zijn relatiemagazines en personeelsbladen (digitaal of geprint) krachtige middelen om relaties, klanten en medewerkers te informeren, motiveren, inspireren en aan je te binden.

Wil je een (online) magazine of blog opstarten? Ik kan je ondersteunen bij het ontwikkelen van een concept, het uitstippelen van een strategie of het opstellen van een bladformule.

Heb je al een concept / strategie / magazine of blog en zoek je iemand die content schrijft, artikelen redigeert of een rubriek voor haar rekening neemt? Ik pak dit graag voor je op.

Redactievoering

Hebben jullie al een redactie? Dan kan ik deze aansturen, ondersteunen, inspireren en motiveren. Ik organiseer brainstormsessies, bewaak de planning en het budget en zorg dat we als redactie telkens weer een state of the art eindproduct opleveren.


Online magazine        Tijdschrift

 

Blog        Relatiemagazine

 

Personeelsblad        Intranet

 

Hoofdredactie       Eindredactie

 

Deel- / rubriekredactie

 

Schrijven        Creëren

 

Redigeren        Beheren

 

Concepten       Bladformule

 

Contentstrategie

 ———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————- 

Zoek je alleen een tekstschrijver? Dat kan ook!

 ———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Zie ik daar een rode draad?

Op reis, in een onbekende stad of in een grote boekwinkel: ik hou ervan om rond te dwalen in een wirwar van kleine straatjes en gangetjes, niet wetend wat de volgende hoek brengt en wat er in een inham te vinden is.

Het steeds weer opnieuw ontdekken en me laten verbazen trek ik door in mijn werk. Dat is wat mij drijft en creatief houdt.

Het zorgt ervoor dat ik niet vast kom te zitten in mijn eigen denkpatronen, in geijkte opzetten, in hoe een tekst ‘hoort’ te zijn. Dit zorgt er ook voor dat ik open blijf staan voor jouw verhaal én voor dat van jouw klant / publiek.

En tegelijkertijd vind ik het belangrijk om, eenmaal uit die wirwar, te bekijken hoe die straatjes in elkaar zitten, welke verbanden er zijn, hoe de dingen die ik heb gezien en gehoord zich tot elkaar verhouden. Is er een rode draad? Wat willen die straatjes, hoekjes en inhammetjes mij vertellen? Kan ik die wirwar ontknopen? Kan ik er structuur in aanbrengen?

Zo ga ik te werk: ik ga open een uitdaging of een gesprek aan, zonder van tevoren al van alles te bedenken en mijn eigen ideeën erop los te laten. Eerst luisteren, leren, me laten verbazen, verdwalen, ontdekken. En dan hieruit de rode draad halen. Het (ver)dwalen laat ik dan los, mijn navigatie gaat aan. Ik stel een plan op met duidelijke richtlijnen waar we naartoe gaan en hoe we hier komen.

Want een blog, een magazine, een website, het is allemaal leuk, maar er moet wel een gedachte achter zitten, een doel dienen en samenhang hebben.

Ik ben er om de puntjes te verbinden, de rode draden te vinden, thema’s en concepten te bedenken.

Had ik maar net zoveel tijd als ideeën

Had ik maar net zoveel tijd als ideeën

 ———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————- 

Benieuwd naar mijn werk? Bekijk mijn portfolio Freelance redacteur

 ———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-