Hoe consequent klantvriendelijk ben jij?


“Ben je bewust van hoe je communiceert in elk contact!”

Vrijwel elk bedrijf is druk bezig met zijn reputatie, webcare teams draaien overuren om negatieve en positieve berichten op te sporen en we weten dat mond-tot-mond reclame belangrijker is dan welke dure marketingcampagne ook. Hoe kan het dan dat zoveel bedrijven dit in sommige contacten toch even vergeten.

In de tijd dat ik als telemarketeer werkte had ik vaak de neiging om te zeggen: “Heb je niet door dat aan de andere kant van de telefoon een consument zit, een potentiële klant, iemand met een netwerk die praat over jouw bedrijf?”

Ja, ik weet dat telemarketeers altijd ongelegen bellen en vaak iets aanbieden waar jij op dat moment helemaal niets aan hebt. En nee, jij hebt er niet voor gekozen om gebeld te worden en natuurlijk mag je zeggen dat je geen tijd of geen interesse hebt. Dat is allemaal geen probleem, maar ben bewust van hoe je dit doet.

De klantvriendelijkheid die van je website afstraalt wordt niet serieus genomen als een medewerker een telemarketeer afsnauwt, of als de inkoper een leverancier aanvalt, omdat hij later dan afgesproken levert. Net als in het gewone leven: vriendelijk blijven is het minste dat je kunt doen en dit zal zich uiteindelijk terugbetalen.

In dezelfde categorie vallen: een vieze bedrijfsauto van een schoonmaakbedrijf, afval op de parkeergarage van een milieuvriendelijk bedrijf, een rokende werknemer voor het gebouw van een gezondheidsinstituut, etc, etc, etc…

Ben je bewust van hoe je communiceert in elke situatie! Je kunt als bedrijf niet staan voor klantvriendelijkheid en dit alleen laten zien in commerciële contacten. Zorg dat de gehele organisatie doordrongen is van wat jij wilt uitdragen.

Alle artikelen in Contentmanagement