Blogger wijnblog


wijnblog, freelance tekstschrijver, freelance blogger, wijnenWine Bar Mendoza is een wijnbar én lunch- en borrelrestaurant in Rotterdam. Als freelance tekstschrijver en blogger neem ik de lezers mee op reis door de indrukwekkende wijngaarden van Argentinië. De blogs draaien om beleving, smaken, kleuren en geuren en hier en daar een reistip.

Een aantal van mijn blogs:

Zorzal: jonge wijnmakers met een droom

De brutale en vurige Michelini-broers van bodegas Zorzal zetten de wijnwereld op z’n kop met hun vernieuwingsdrang. In 2007 verruilt Gerardo Michelini zijn maatpak in voor een korte broek, stapt hij vanachter zijn bureau met zijn voeten in de klei en telt hij alleen nog maar druiven.

Domaine Bousquet: van helemaal niets naar goud

Je hebt prachtige wijngaarden in Zuid-Frankrijk die al vier generaties lang door je familie gerund worden, met succes. Je gaat op reis en komt in een gebied waar helemaal niets is, kijkt om je heen en denkt: Ja, ik begin helemaal opnieuw, precies hier!

Dan moet je toch wel een beetje gek zijn? Of zag Jean Bousquet van wijnhuis Domaine Bousquet iets wat anderen (nog) niet zagen?

Lange lunches en zwoele zomeravonden

Ken je het gevoel dat je een dagje weggaat en het lijkt alsof je op vakantie bent? Of dat je een avondje uitgaat en het na afloop voelt alsof je een weekend bent weggeweest? Dat je even helemaal loskomt en volledig ontspant op een heerlijke plek? Dit is precies het gevoel dat wij je willen geven op het terras van Mendoza.