Contentspecialist Woningcorporatiecontentspecialist, freelance tekstschrijver, online redacteur, contentstrategie

Stadswonen Rotterdam is de grootste studenten- en jongerenhuisvester van Rotterdam en onderdeel van de grote wooncorporatie Woonstad Rotterdam.

In maart 2016 heeft Stadswonen Rotterdam haar nieuwe website gelanceerd. Ze willen de website nu een stap verder brengen.

Ik ben als freelance redacteur en content manager gestart met het optimaliseren van de zoekfunctie op de website. Daarna heb ik op basis van de inhoud van de website, gegevens uit Google Analytics en gesprekken met medewerkers een plan geschreven. Hierin staan kansen om de website te optimaliseren op de volgende punten:

  • Inhoud
  • Gebruikersvriendelijkheid
  • Vindbaarheid
  • Structuur en navigatie
  • Taakgerichtheid (gericht op toptaken en topgebruiker)
  • Conversie

De kansen liggen op drie niveaus:

  1. Korte termijn: het optimaliseren van de huidige content en de vindbaarheid (SEO)
  2. Middellange termijn: contentstrategie
  3. Lange termijn: algemene strategie

In november 2016 ben ik begonnen met het optimaliseren van de huidige content en de vindbaarheid. Ik schrijf pakkende, klantvriendelijke SEO webteksten en maak tegelijkertijd een analyse van de website voor verdere verbeteringen. Op basis van de resultaten en verdere gesprekken bepalen we de middellange en lange termijn strategieën.

Een interessante en uitdagende klus voor een mooie organisatie. Ik werk twee dagen op locatie bij de opdrachtgever en heb als freelancer dus weer collega’s. Leuk!